Responsabilitatea fata de mediu

Un principiu de baza al grupului VEKA este responsabilitatea fata de protectia mediului. Acest principiu este sustinut atat de alegerea materiei prime, cat si de reciclarea si revalorificarea vechilor sisteme de ferestre si usi, activitati pe care compania le sustine si promoveaza la nivel mondial de aproape 20 de ani.

Sistemele VEKA contribuie in mod direct si eficient la prezervarea resurselor naturale atat prin izolarea termica eficienta a cladirilor – diminuind astfel consumul de resurse pentru incalzirea sau racirea incaperilor, cat si prin folosirea celor mai moderne solutii de reciclare existente in Europa. VEKA Umwelttechnik, divizia de reciclare a VEKA AG,  este cea mai moderna fabrica de reciclare din Europa si garanteaza reciclarea profesionala a ferestrelor si usilor vechi din PVC, asigurand un ciclu inchis al materialelor componente. VEKA Umwelttechnik a fost prima fabrica specializata in reciclare din industria ferestrelor si usilor PVC si este certificata TÜV din anul 1997. 

Mai mult decat atat, fiind construite din materiale 100% reciclabile, profilele VEKA nu dauneaza mediului inconjurator si au o durata de viata estimata la peste 50 de ani.

Pentru curajul sau de a fonda cea mai moderna fabrica de reciclare a ferestrelor din PVC din Europa, precum si pentru eforturile sustinute in responsabilizarea industriei fata de mediul inconjurator, dl. Heinrich Lauman, fondatorul si proprietarul VEKA AG a primit in 2008 premiul “Vizionar cu o atitudine realista”.  

In prezent, VEKA opereaza trei facilitati de reciclare a ferestrelor vechi in Germania, Franta si Marea Britanie.

VEKA este Das Qualitätsprofil.